Standbeeld

In Nederland mag je denken wat je wilt, je mag zeggen wat je wilt, je mag geloven wat je wilt, en je mag de spotprentjes maken die je wilt. Vrijheid van meningsuiting heet dat. Als je je een keertje beledigd voelt, is dat jouw probleem, want vrijheid van meningsuiting. En Geert Wilders strijdt daarvoor. Blijkbaar staat die vrijheid op de tocht. En dat komt door de Islam, zegt Geert. “Verbieden die Koran en alle moskeeën sluiten. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed.”

Een jaar of tien geleden kreeg Geert een stel idiote baardmannen in Pakistan in de gordijnen met zijn filmpje Fitna. Daarna heeft hij van alles geprobeerd, maar veel verder dan een beetje ruis in de media kwam hij niet. Afgelopen week had Geert het dan eindelijk weer voor elkaar. De pleinen in Pakistan stroomden vol. Zijn Mohammed-cartoonwedstrijd was een schot in de roos. Geert geniet van aandacht. Hij droomt ervan. Het is verslavend. Geert wil de geschiedenisboeken in, zoals Willem van Oranje en Pim Fortuyn. De Grote Geert in brons op het Plein in Den Haag. Dat zou toch geweldig zijn?

Maar Willem van Oranje was van adel en streed een echte strijd en Pim Fortuyn was professor en schreef boeken. Hij had een visie. Geert komt niet verder dan pseudo patriottische prietpraat en het op stang jagen van religieuze baardmannen met foute ideeën.

Het begint er langzaam op te lijken dat er zich een heel lelijk idee in Geert’s bovenkamer heeft genesteld. Willem van Oranje kreeg een kogel door zijn hart. Pim Fortuyn werd vermoord met vijf kogels.  Eerst een kogel, daarna een standbeeld. In Den Haag is een Pakistaan opgepakt die het op Geert gemunt leek te hebben. De kogel kwam gevaarlijk dichtbij. Ik heb zomaar het idee, dat mevrouw Wilders haar man op andere gedachten heeft gebracht. Misschien een klein standbeeldje voor haar?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *