De man van Mark

Onze minister president, Mark Rutte, is hard, keihard. Hard, maar rechtvaardig, vindt hij zelf. Mark is ook hard voor zichzelf. Tijd voor een relatie is er niet. Hij dient het vaderland en daar moet alles voor wijken. Natuurlijk, er zal vast wel eens een vriendinnetje of een vriendje tussen de lakens liggen. Mark is niet van steen. Maar als zo’n partner in spé het waagt om na de seks een beleidspuntje van Mark aan te stippen, dan wijst onze premier resoluut naar de deur. Werk en privé blijven strikt gescheiden. Mark smeert nog liever zelf zijn boterhammetjes, dan dat hij zijn oren moet laten hangen naar een bemoeizuchtige partner. Zo hard is Mark dus voor zichzelf. En als  je hard voor jezelf bent, dan mag je dat ook voor anderen zijn. Afgelopen vrijdag kon hij dus met droge ogen vertellen dat Lili en Howik gewoon het land uit moeten. De rechter heeft gesproken en niet één keer, niet twee keer, maar inmiddels een keer of negen. Burgemeesters, ombudsvrouwen, advocaten, ze kunnen roepen wat ze willen. De kinderen moeten op zaterdagochtend het land uit. En die andere Mark van de VVD moet daar voor zorgen. Staatssecretaris Mark Harbers. Deze Mark hebben we niet zo veel gehoord. Hij zal geworsteld hebben. Deze Mark is al 10 jaar getrouwd met meneer Harbers. Na de seks wordt er bij de heren ongetwijfeld wel over het beleid gesproken, zeker als het over het uitzetten van zielige kinderen gaat. “Dat kan je niet maken Mark”, zal manlief gezegd hebben. “Maar Rutte is de baas en als ik nog iets in de politiek wil betekenen, dan zal ik moeten doen wat hij zegt”, heeft Mark geantwoord. “Als jij die kinderen echt gaat uitzetten, dan smeer je voortaan zelf je boterhammetjes maar.”

Mark Harbers heeft het lang kunnen volhouden. In de nacht van vrijdag op zaterdag moet de man van Mark de druk opgevoerd hebben, dat kan niet anders. “Als je nu geen gebruik maakt van je discreperende bevoegdheid, dan pleur je maar op. Dan kruip je maar lekker bij die baas van je in bed.” Het is discretionaire bevoegdheid”, en ze schoten beiden in de lach.

Ik vermoed, dat het zo ongeveer gegaan zal zijn. Misschien ook een klein standbeeldje voor de man van Mark, naast die van mevrouw Wilders?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *