Ophef

Ophef in het koningshuis. “Who the f*ck is die Carola Schouten!” riep de koning toen hij de brief onder ogen kreeg die de minister naar de Tweede Kamer stuurde. Kroondomein Het Loo krijgt jaarlijks bijna een miljoen subsidie, maar de koning sluit het bos ook elk jaar een maand of drie om er lekker te gaan jagen. En dat mag dus vanaf volgend jaar niet meer. Of subsidie en niet meer jagen of al het onderhoud zelf betalen en elk jaar een paar zwijnen en herten afknallen. “Je mag ook niets meer in dit K*t land”, riep de koning. “Als jij zo graag wil blijven schieten, dan verkopen we toch gewoon de boot”, merkte Maxima nog op, bij wijze van grapje. Het hielp niet.

Ook ophef, deze week, over een spotprent van Ruben L. Oppenheimer. Hij had Sigrid Kaag op een bezem laten vliegen. Ze vloog recht op de Twin Towers af, waarop een lachende Mark Rutte was geprojecteerd. Schande werd ervan gesproken. Op Instagram kreeg Oppenheimer 217 vind-ik-leukjes en 40 reacties. De meesten vonden de spotprent niet-zo-leuk. Op Twitter kreeg het plaatje 647 hartjes en hij werd 266 keer gedeeld. Er stonden 330 reacties onder.

Zelf deelde ik deze week ook een spotprentje, maar daar was bepaald geen ophef over. Ik verwelkomde onze nieuwe burgemeester met een spotprentje van de beste man. Op Twitter kreeg ik 1 hartje en op Instagram vonden 4 mensen het prentje leuk. Ik doe iets verkeerd, is mijn conclusie. Al die moeite voor nog geen handvol vind-ik-leukjes. Het moet harder. Het moet schuren. Er moet schande van gesproken worden. En daarom heb ik onze koning maar eens geportretteerd. Hij hoeft in januari pas te beslissen of hij kiest voor de subsidie of voor de jacht. En dus gooit hij het Kroondomein nu nog maar even dicht om met zijn vrindjes te gaan schieten. Nu het nog kan. Een dikke middelvinger naar zijn eigen volk. Ik ben benieuwd hoeveel vink-ik-leukjes het oplevert?