open brief

Nederlandse Spoorwegen

t.a.v. President Directeur

R.H.L.M. van Boxtel

 

Vlaardingen, 28 oktober 2018

 

Beste meneer Van Boxtel,

Ik weet niet of u wel eens met de trein reist? Ik wel. Ik weet ook niet of u gelukkig getrouwd bent. Dat gaat mij natuurlijk niets aan, maar ik ben het in ieder geval wel. Nog wel. U moet weten dat ik elke dag van Schiedam naar Amsterdam reis en weer terug. Dat doe ik met uw Nederlandse Spoorwegen. Ik probeer zo veel mogelijk buiten de spitsuren te reizen. Dat heeft u een poosje geleden eens aan mij gevraagd. Daardoor eten mijn vrouw en ik bijna nooit gezamenlijk. Daar komen we wel overheen hoor. Er zijn ergere dingen in de wereld. Maar, na 32 jaar huwelijk, begint mijn vrouw te twijfelen. Zij gelooft mij niet meer. Ongeveer één keer per week stuur ik haar een berichtje via WhatsApp, dat ik later thuis kom. Ik schrijf dan dat er een wisselstoring is, dat er geen conducteur is of, als ik met de Intercity Direct reis, dat de trein kapot is. Soms wordt er een station ontruimd en er is ook wel eens een aanrijding met een persoon. Dat is verschrikkelijk en daar kunt u niets aan doen, maar ik moet het wel appen naar mijn vrouw. En nu gelooft zij mij dus niet meer. Zij denkt dat ik er een vriendin op na hou.

Meneer Van Boxtel, we zien of horen u niet zo vaak in de media, maar als u ons iets vertelt, is het altijd een positief verhaal. Dat het weer beter gaat en dat bijna alle treinen op tijd rijden. Begrijpt u dat mijn vrouw mij niet meer gelooft, meneer Van Boxtel?

Wilt u mij een plezier doen en een keer aan mijn vrouw uitleggen, dat het echt waar is. Dat er elke dag wel iets aan de hand is op het spoor. Alstublieft meneer Van Boxtel. Dat zou goed zijn voor mijn huwelijk.

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Ronald de Niet

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *