Weer thuis

En dan sta je ineens weer op je koffer te wachten bij de band op Schiphol. Het was heerlijk, even tien dagen ertussenuit. Het fijne van vakantie is ook, dat je dan weer naar huis mag.

En dan rij je parkeergarage P3 uit en dan zetten ze boven de sluizen open. Code oranje vertelt de radio ons. De ruitenwissers van ons kleine autootje houden het niet bij. Ze zijn ons boven duidelijk goed gezind. Als de wolkbreuk tien minuten eerder was losgebarsten, zaten we nu zeiknat te wezen.

En dan blijkt Sjaak van der Tak de stekker uit het landbouwakkoord getrokken te hebben.

En dan moet topvoetballer Quincy Promes de gevangenis in, maar daar heeft hij helemaal geen zin in. Hij blijft liever bij zijn vrienden in Rusland. Daar snappen ze hem tenminste.

En dan heb je in datzelfde Rusland meneer Prigozjin. Die helpt de grote leider Poetin om in de Oekraïne dood en verderf te zaaien. Maar als het niet naar meneer zijn zin gaat, scheldt hij iedereen in het Kremlin helemaal verrot en  stuurt hij zijn soldaten de andere kant op, richting Moskou. Prigozjin mag nu even afkoelen bij vriend en medeschurk Loekasjenko in Wit Rusland.

En dan is het helemaal verkeerd gegaan met een klein onderzeebootje. Vier rijke heren en een jonge jongen zien we nooit meer terug. 

En dan moeten we kiezen wat erger is: Arme sloebers die verdrinken voor de Griekse kust, omdat hun gammele bootje zinkt of de vijf rijke wereldburgers die hun zeemansgraf vinden naast de Titanic.

En dan is minister Dennis Wiersma weer eens te fel geweest en stapt hij toch maar op.

En dan vechten ze bij de talkshow Op1 elkaar de tent uit.

En dan heeft in Diergaarde Blijdorp een reuzenpenisplant voor het eerst sinds zestig jaar in bloei gestaan. Twee dagen! En dus moet ik het doen met een foto in de krant.

Morgen weer lekker aan het werk. Even iets anders.