Weer een leuke foto

Een goede vriendin maakt mij via facebook attent op de leuke foto. Of eigenlijk twee leuke foto’s. Ook nu weer van een mooie winkel. De foto’s staan op de pagina van “Oud Vlaardingen” en komen uit de collectie van Kees Maarleveld. De foto’s zijn minstens dertig jaar oud. Mijn ouders staan voor hun winkel. De erwtensoep is in de reclame, net als de rookworst en de speculaasjes. Ik denk dat ik zelf de reclamefoldertjes nog bij de klanten in de bus gedaan heb. De Nido was wereldberoemd in de Oostwijk van Vlaardingen. De buurtsuper waar je nog op de pof kon kopen. En als je iets vergeten was kon je na sluitingstijd terecht, want de familie woonde boven de winkel. Die goede oude tijd!

Mijn ouders gingen wel met hun tijd mee, maar aan een computer, smartphone of tablet is mijn moeder nooit toegekomen. Zij is ruim twintig jaar geleden overleden. Mijn vader is nooit zo van de techniek geweest. De modernste toetsten die hij ingedrukt heeft waren die van de elektrische kassa. En nu staan ze ineens weer samen voor de winkel, op facebook. En ze zijn nog steeds beroemd. Ik zie 272 likes en 96 opmerkingen. En wat voor opmerkingen. Allemaal lieve aardige reacties en mooie herinneringen.

Mijn vader woont sinds kort in een verpleeghuis. Hij kan dingen niet zo goed meer onthouden. Een paar tellen, langer lukt niet. Ook de benen, de ogen en de oren doen het niet goed meer. Veel lol heeft hij niet meer in het leven. Maar als we het over de Nido hebben, dan komt er toch een glimlach om zijn mond. Vanmorgen ben ik begonnen met het voorlezen van alle reacties die onder zijn facebookfoto’s staan. Zijn ogen glinsterden. Morgen doen we het nog een keer. En overmorgen weer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *