Meedoen

Bij Jumbo slaan ze de plank mis met een reclamefilmpje en de baas van de grootgrutter zit thuis te wachten op een berichtje van de rechter. Hij doet voorlopig niet meer mee.

De Griffier van de Tweede Kamer doet ook niet meer mee. Ze heeft, samen met een paar collega’s ontslag genomen, omdat de voorzitter en haar 149 collega’s er een enorme puinhoop van hebben gemaakt. De voorzitter zelf, Vera Bergkamp, blijft voorlopig nog wel meedoen. De vraag is: Hoelang nog?

Het personeel van de Bijenkorf doet op Black Friday even niet mee. Ze gaan die dag staken, omdat ze er ook wel eens een paar centen bij willen.

Vader Abraham doet sinds deze week helemaal niet meer mee. Hij heeft definitief zijn ogen gesloten. 

In Amsterdam vindt de burgemeester het nu alweer te druk. Veel te veel toeristen. Ondertussen pleit ze voor het legaliseren van cocaïne. Blijkbaar heeft Femke Halsema geen idee waarom die toeristen allemaal naar haar stad komen. Misschien is het beter als Femke er maar mee stopt.  

De hoofdcommissaris van politie ziet het wel zitten als vrouwelijke agenten een hoofddoek mogen dragen, want iedereen moet mee kunnen doen. In Iran riskeren vrouwen hun leven, omdat ze hun hoofddoek afgooien.

Ik heb de hele soap rondom de boot van Sinterklaas niet gevolgd. Er is geen enkele noodzaak om mij met die Oude Pikkebaas bezig te houden. En toen las ik ineens in de krant dat zijn stoomboot gezonken was. Mooi, dacht ik. Die doet niet meer mee. Dit jaar geen gedoe met verlanglijstjes, surprises en  gedichten. Mis. Op zaterdagochtend scheen de zon en Sinterklaas zette gewoon voet aan wal. Zo gaat dat in sprookjes. Die lopen altijd goed af. Op vijf december zijn mijn vrouw en ik dus uitgenodigd bij mijn zoon en zijn vriendin voor het grote Sinterklaasspel. Iets met dobbelstenen en cadeautjes. Ik houd niet van spelletjes, maar ik ga toch meedoen. Buiten is iedereen de weg kwijt en lijkt de chaos compleet. Ik ga cadeautjes kopen en gedichtjes schrijven, want bij ons binnen is het goed en hopelijk blijft dat nog heel lang zo.