De ultieme test

Moeder Natuur is behoorlijk pissig. Ze lijkt een verbond gesloten te hebben met die andere grootheden, de heren Allah en God. “Die lui op de aarde zijn de boel aan het vekloten en verdienen een serieuze waarschuwing.” Als je een beetje aanleg hebt voor religie, zou je in dergelijke scenario’s kunnen denken. De drie hebben Magere Hein de opdracht gegeven een paar van die aardbewoners op te halen in de hoop dat ze een beetje gaan luisteren. Nou, dat hoef je aan die Magere niet twee keer te vragen. Met behulp van een kolere virus deelt hij enorme klappen uit en als ze het in dat decadente Westen niet begrijpen, dan regelt hij een paar verschrikkelijke hoosbuien om nog paar luitjes op te halen.

Tot nu toe hebben de hogere machten mij en mijn naasten gespaard van bovengenoemde ellende. Geen virus en nog steeds droge voeten. Als je gevoelig bent voor religie, dan zou je dat als beloning voor goed gedrag kunnen beschouwen. Persoonlijk heb ik niet zo’n last van die gevoeligheid. Waar ik wel last van heb, zijn moeilijke voeten. Goede schoenen zijn belangrijk en dus sleepte mijn vrouw mij afgelopen vrijdag mee naar de grote stad. In de vierde winkel vonden we het juiste paartje. Als pantoffeltjes zaten ze. “We zijn weer leuk geslaagd”, constateerde ik om vijf uur in de middag. “Wat doen we? Gaan we direct naar huis of zullen we hier een hapje eten.” Het is mooi weer en de terrassen lonken. We zwichten voor de verleiding en vinden een fijn terras. Op de kaart zie ik vegan burgers met of zonder vegan kaas. Vegan kaas? Ik wist niet dat het bestond. Alles blijkt vegan, zelfs de salade. Een lichte paniek overvalt mij. De juffrouw van de bediening is nog niet langs geweest. We kunnen nog weg. Een kwartiertje later zitten mijn vrouw en ik op het terras van “De Beren” en bestellen een kipstaté en een BerenBurger.

Als je een beetje religieus bent ingesteld, zou je kunnen denken dat ik niet voor niets bij die vegan tent ben beland. Sturing van boven. Een ultieme test. Dikke kans dat ik u volgende week moet vertellen dat mijn straat alsnog is ondergelopen als gevolg van een enorme onweersbui.