De boot gemist

Met een paar goede vrienden hebben mijn vrouw en ik een gezellige middag in Rotterdam. Stadsgids Eveline heeft het gezegd. Aan het einde van onze wandeling door Delfshaven wacht ons nog een spectaculaire verrassing. Normaal gesproken is het op 8 juni mooi weer en zouden we na de stadswandeling neerstrijken op het terras van Café De Oude Sluis. Vanaf dat terras heb je namelijk een prachtig uitzicht op het spektakel dat ons om 17:00 uur te wachten staat. Maar vandaag is het terras gesloten. Af en toe een bui en veel wind. Ruim op tijd zoeken wij daarom een plekje op een van de bruggen. Het wordt vijf uur, maar het uitzicht blijft hetzelfde, best mooi, maar niet spectaculair. Het is kwart over vijf en we hebben het koud. Een beetje teleurgesteld lopen we naar het restaurant waar we hebben gereserveerd. Misschien kunnen we het daarvandaan ook wel zien. Stadsgids Eveline heeft ons beloofd, dat om vijf uur het reusachtige cruiseschip MS Rotterdam de haven zal verlaten en vanaf De Oude Sluis ziet dat er spectaculair uit. Als je geluk hebt groet de oude dame – de SS Rotterdam – met haar enorme scheepshoorn en antwoordt de MS Rotterdam door terug te toeteren. Om zes uur hebben we nog geen scheepshoorn gehoord en geen cruiseschip gezien. Op de telefoons wordt gecheckt hoe het nou werkelijk zit. Die stadsgids kan wel zoveel zeggen. Het internet geeft haar gelijk. Vertrektijd: 17:00 uur. Maar we kunnen ook zien dat het schip nog aan de kade ligt, reuze handig, die telefoons van tegenwoordig.

Na het hoofdgerecht verlaat ik de tafel even voor een toiletbezoek. Als ik mijn handen sta te wassen hoor ik hilariteit in het restaurant. Mijn naam wordt genoemd en er wordt gelachen. Wat staat mij nu weer te wachten? Aan de tafel krijg ik foto’s te zien van de MS Rotterdam die aan het einde van de haven, tussen de molen en de huizen door schuift. Het is een spectaculair gezicht.

Als je de vijftig gepasseerd bent, zal je moeten accepteren dat je af en toe de boot mist. Je moet nu eenmaal wat vaker plassen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *