Canal Pride

“Het is in Nederland allemaal prima geregeld voor de LHBT gemeenschap, wettelijk gezien. Maar het gaat om de maatschappelijke acceptatie. Daarom is de Canal Pride zo belangrijk.” Ik hoorde het Frits Huffnagel afgelopen vrijdag op mijn autoradio zeggen. Frits is een prominente en trotse homoseksueel. U kent hem misschien wel van televisie. Vroeger was hij wethouder in Amsterdam en later ook in Den Haag, maar tegenwoordig is hij voorzitter van Pride Amsterdam en werkt hij als BN-er. Ik hoor nog een paar collega BN-ers, en natuurlijk ook Ellie Lust, soortgelijke teksten roepen. Aan de talkshowtafel op vrijdagavond vertellen twee ministers dat ze mee gaan varen en ook zij zijn dezelfde mening toegedaan als Frits. “De Canal Pride is heel belangrijk voor de maatschappelijke acceptatie van de LHBT gemeenschap.”

Ik was toevallig in Amsterdam tijdens deze Canal Pride en ik heb ze weer gezien: Vreemd uitgedoste types die hun seksualiteit vol trots aan de maatschappij aan het tonen waren. Het is een soort carnaval, maar dan anders.

De Brabo’s en Limbo’s vieren hun feest in februari. Ze trekken rare kleren aan en hossen drie dagen lang, tot diep in de nacht, stom dronken door de vrieskou. Ik vind het raar, maar van mij mag het, zolang ik maar niet mee hoef te doen. Iedereen zijn feestje. Geen probleem.

De Lesbo’s en homo’s doen het midden in de zomer. Ze varen op versierde boten door de grachten van Amsterdam. Daarbij produceren ze een bak teringherrie waar de honden geen brood van lusten en aan het eind van de dag is iedereen ook hier stomdronken. Ik hou er niet van, maar van mij mag het. Toon je blote kont, trek een strak rubberen pakje aan bij dertig graden in de zon, zwaai in het rond met een reuzen dildo. Ik snap er geen reet van, maar doe het als je dat leuk vindt. Vier je feestje. Vier de liefde. Hartstikke mooi allemaal. Maar ga niet roepen dat dit allemaal nodig is om maatschappelijk geaccepteerd te worden. Doe effe normaal.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *