Brievenbus

Wie stuurt er nog een kaartje? Wie schrijft er nog een brief? Computer, tablet en smartphone hebben de taak van de pen en het papier overgenomen. PTT wordt TNT en heet nu PostNL. De postzegel moet steeds meer kosten en de postbode juist niet. We gaan vooruit.

De envelop met antwoordnummer (postzegel is niet nodig) staat al een paar dagen op de kast. Duitsland heeft zojuist met één nul van Mexico verloren. We hebben lekker gegeten. Glaasje wijn erbij.  “Ik breng die envelop wel even naar de brievenbus. Het is nog lekker buiten.”  Geen haast. Het busje van PostNL komt pas morgenavond om mijn brief op te halen. De brievenbussen worden in Nederland nog maar één keer per dag geleegd en niet meer op zaterdag en zondag. Dat kost te veel. De enige reden om de pas wat te versnellen is de wedstrijd van acht uur, Brazilië tegen Zwitserland. Zou dat ook weer zo’n verrassing worden? Als de brief in de gleuf verdwijnt valt mijn oog op het venstertje waar de dag van de volgende lichting op staat. Ik lees “Post in deze brievenbus wordt – woensdag  na 17:00 uur opgehaald” .  Woensdag? Lees ik dat goed? Woensdag? Ik ben toch niet dronken? Eén glaasje wijn heb ik op. Het is vandaag zondag en op de brievenbus staat dat de post in deze bus pas woensdag wordt opgehaald. Heb ik iets gemist? Is dit de volgende bezuinigingsoperatie van PostNL? Wordt de post nog maar twee keer per week opgehaald? Zo gaat de vooruitgang wel heel erg snel.

Ik denk dat de chauffeur van het PostNL busje afgelopen vrijdag van Marokkaanse komaf was. Hij zal de wedstrijd op de radio gevolgd hebben. In de laatste minuut kopte één van de “Leeuwen van de Atlas” de bal in eigen doel. Wedstrijd verloren. Juist op dat moment was de brievenbus in de Henriette Roland Holststraat aan de beurt. Ik neem het de chauffeur niet kwalijk. Ik hoop dat hij volgende week maandag tuterend door de straat rijdt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *