Als je jezelf niet kietelt…

Vorige week ben ik samen met mijn zoon een middagje op stap geweest in Rotterdam. Het zeek van de regen en toch was het een topmiddag. We hadden namelijk aan Patrick van der Jagt, alias Caveman010, gevraagd of hij een paar fotootjes met ons wilde maken voor het mannenmerk Rottlucht. Dat wilde Patrick wel. Patrick is de man die een paar jaar geleden nog zwaar verslaafd aan drugs en alcohol op straat leefde. Toen Beau van Erven Dorens langs kwam, greep hij zijn kans en trok zich vanuit de krochten van Rotterdam omhoog. Die Patrick dus. Patrick is een hartstikke sympathieke gast en niet alleen als hij op televisie is. Regelmatig werd hij herkend. Dan deden mijn zoon en ik een stapje opzij en poseerde Patrick met een brede glimlach voor een selfie. Het resultaat van het middagje met Patrick was, dat we ons de rest van het weekend rot moesten werken om alle bestellingen in te pakken. Bovendien scoorden we heel veel nieuwe volgers op ons Rottlucht Instagram account. Missie geslaagd.

Afgelopen zaterdag was het weer prijs. Met mijn vrouw reisde ik naar Gorinchem om een bezoek te brengen aan de Nationale Kunstdagen. Om twaalf uur werd het eerste exemplaar van het Jaarboek Kunstenaars 2022 gepresenteerd. Het boek opent met een interview met Lita Cabellut, kunstenaar van het jaar 2021. Op pagina 219 staat een prachtig portret van Peter R. de Vries, gemaakt door Ans Markus en 60 pagina’s daarvoor zie je een prent van de Westertoren, gemaakt door Ronald de Niet. Ik sta verdorie in één boek met alle grote kunstenaars van Nederland!

Het gaat niet goed met de wereld. Er worden weer een heleboel waardeloze maatregelen over ons uitgestort. Je kunt gaan demonstreren of lelijke berichtjes op twitter en facebook plaatsen. Dat lucht misschien op,  maar of de wereld daar nou beter van wordt? Zelf plaats ik ook regelmatig berichtjes en val ik u lastig met mijn mening en verhaaltjes over mijn belevenissen. Niet om de wereld beter te maken, maar alleen om mezelf een beetje te kietelen. Dat vind ik gewoon lekker.